Verbonden door http

In maart 2020, toen we door het corona-virus noodgedwongen thuis moesten blijven en niet naar de kerk konden gaan, is in snel tempo een livestream-verbinding opgebouwd met een tijdelijke camera. Later is deze vervangen door een betere camera en zijn er meer aanpassingen gedaan.

Nu we (in 2022) weer met elkaar naar de kerk kunnen gaan, is de livestream-verbinding gebleven. Er zijn immers altijd mensen die om welke reden dan ook, niet naar de kerk kunnen komen. Op deze manier zijn ze toch met ons verbonden.


Heeft u zich of heb jij je ook wel eens afgevraagd hoe zo’n livestream-verbinding werkt? We zullen technische details besparen, maar onderstaande foto collage geeft al een mooi beeld.
Naast de PC voor de kerkomroep en een PC voor de warmteinstallatie is er ook een PC voor de livestream. In de kerk ligt een ‘knoppenpaneel’ waarmee de camera bediend kan worden.

Vanaf zondag 7 juni 2020 wordt de nieuwe camera voor de livestream gebruikt. Deze geeft nieuwe mogelijkheden, zoals verschillende beelden voor de verschillende onderdelen in de liturgie.
Hieronder enkele foto’s van het scherm van de laptop tijdens het instellen van de verschillende standen. De foto’s zijn niet van hele goede kwaliteit, maar ze geven wel een goed beeld hoe de uitzending er straks uit gaat zien.

Vrijdag 29 mei 2020 werd er hard gewerkt in de kerk, het was weer mogelijk dat een gedeelte van de gemeente weer naar de kerk kon komen. Er zijn zeeppompjes geplaatst, looproutes aangegeven enz.
Kijk maar eens: (NB inmiddels is veel verwijderd, omdat de maatregelen niet meer nodig zijn).

De kerkdeur staat weer open!

Er staan twee automatische pompjes met desinfecterende handgel
in de hal. Je hoeft de pompjes niet aan te raken.

Op de vloer is met lijnen aan gegeven hoe je mag lopen.

Volg de pijlen maar …….

………door het middenpad. (De koster gaf destijds aanwijzingen waar je kon gaan zitten).

De crèche bleef in die tijd leeg.

Met de tijdelijke camera zag het er zo uit:

Copyright © 2024 Gereformeerde Gemeente Ridderkerk-Slikkerveer Privacystatement