Verbonden door http

Maart 2021
Inmiddels zijn we een jaar verbonden ‘door http’. Het verlangen naar het sámen opgaan naar Gods Huis blijft. Toch zijn we ook dankbaar voor de mogelijkheden van de techniek en kijken héél veel gemeenteleden en anderen mee via de livestream.
Heeft u zich of heb jij je ook wel eens afgevraagd hoe dat werkt? We zullen technische details besparen, maar onderstaande foto collage geeft al een mooi beeld.
Naast de PC voor de kerkomroep en een PC voor de warmteinstallatie is er ook een PC voor de livestream. In de kerk ligt een ‘knoppenpaneel’ waarmee de camera bediend kan worden. Sinds kort zien we de Psalmen als er gezongen wordt. Die moeten voor elke kerkdienst op dit ‘knoppenpaneel’ ingevoerd worden. Goed kijken dus, of de juiste Psalm wordt aangeklikt.

Vanaf zondag 7 juni 2020 wordt de nieuwe camera voor de livestream gebruikt. Deze geeft nieuwe mogelijkheden, zoals verschillende beelden voor de verschillende onderdelen in de liturgie.
Hieronder enkele foto’s van het scherm van de laptop tijdens het instellen van de verschillende standen. De foto’s zijn niet van hele goede kwaliteit, maar ze geven wel een goed beeld hoe de uitzending er straks uit gaat zien.

Vrijdag 29 mei is er hard gewerkt in de kerk! Er zijn zeeppompjes geplaatst, looproutes aangegeven enz. Kijk maar eens:

De kerkdeur staat weer open!
In de Nieuwsbrief heeft de kerkenraad geschreven wie er weer naar de échte kerk mag.

Er staan twee automatische pompjes met desinfecterende handgel
in de hal. Je hoeft de pompjes niet aan te raken.

Op de vloer is met lijnen aan gegeven hoe je mag lopen.

Volg de pijlen maar …….

………door het middenpad. De koster zal zeggen waar je mag zitten.

De crèche is leeg en blijft leeg. De kinderen kunnen niet komen.

Met de tijdelijke camera zag het er zo uit:

We kijken met elkaar uit naar het moment dat we weer naar de kerk kunnen gaan. Zolang dat niet mogelijk is, zijn we blij en dankbaar dat we via de livestream toch verbonden zijn.

Copyright © 2022 Gereformeerde Gemeente Ridderkerk-Slikkerveer Privacystatement