Verbinding in Coronatijd wordt De Verbindingscommissie

Beste gemeenteleden,

Hierbij weer eens een bericht vanuit de commissie ‘Verbinding in coronatijd’. We zijn tot de conclusie gekomen dat onze commissienaam eigenlijk geen recht meer doet aan wat we doen. Nu er steeds meer wordt toegestaan m.b.t. bezoek en samenkomsten, lijkt de commissie overbodig te worden. Niets is echter minder waar! Ook buitenom een pandemie is er binnen de gemeente behoefte aan verbinding. Daar zijn we immers gemeente voor? We gaan dan ook verder onder de naam ‘Verbindingscommissie’

Voor verschillende wijken is intussen een groepsapp opgestart. Hiermee hopen we de verbinding tussen gemeenteleden nog meer te stimuleren. Zoals u weet is onze gemeente verdeeld in wijken. De bedoeling is om voor elke wijk een groepsapp aan te maken, zodat met elkaar meegeleefd kan worden en er met elkaar bijvoorbeeld activiteiten kunnen worden opgezet. Een paar voorbeelden uit een wijk-groepsapp die al is opgestart:

  • Met Pinksteren is er een bloemenactie geweest, waarbij ieder één bloem bij zijn wijkgenoten mocht brengen, zodat je uiteindelijk een mooie bos met allerlei verschillende bloemen kreeg
  • Er werd spontaan een afspraak gemaakt om met een groepje koffie te drinken
  • Een oproep om mee te bidden voor een gemeentelid uit de wijk-groepsapp
  • Kleine hulpvragen

Uiteraard is er geen verplichting om lid te worden. Op de bestaande wijk-groepsapps is echter heel positief gereageerd, óók door leden die in eerste instantie niet zo enthousiast waren. Er moeten met elkaar duidelijke regels worden afgesproken, zodat het voor alle leden aanvaardbaar blijft. 

Als u nog geen lid bent van de groepsapp van uw wijk, zult u in de komende maanden hiervoor benaderd worden. Voor sommige wijken bestaat op dit moment nog geen wijk-groepsapp. 

Voor de leden in wijken die al wel een groepsapp hebben gevormd: Houd u ook de nieuwe leden in de gaten die er gedurende het jaar bijkomen? Vergeet niet ze hartelijk welkom te heten in de gemeente en uit te nodigen voor de wijk-groepsapp! 

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn geworden voor de wijk-groepsapp als wij! En ook buitenom de wijk-groepsapps: blijf omzien naar elkaar, zoek verbinding, help elkaar. Dat is toch wat de Heere Jezus ons als ons grote voorbeeld heeft voorgedaan?

Mocht u vragen hebben of ideeën voor verbinding: ons e-mailadres blijft hulpggslikkerveer@gmail.com

Een vriendelijke groet van de Verbindingscommissie

Buiten repetitie-avonden van “Met Hart en Stem”

Met hart en stem heeft de afgelopen weken buiten gerepeteerd bij een koorlid in de tuin, elke week met 8 andere koorleden. Hierbij een compilatie van deze repetitieavonden. Veel luisterplezier toegewenst!

Pinksterboodschap

Héél veel gemeente-leden hebben gehoor gegeven aan de oproep om mee te doen aan een Pinksterboodschap ‘voor en door elkaar’. Jong en oud geven de Pinksterboodschap door middel van woord, zang en muziek door!


Kaartjes ‘ik ben u / jou niet vergeten’

Bij het laatste Kerknieuws vond u/jij een bijlage met kaartjes met een plaatje en tekst. Ze zijn bedoeld om ‘op weg te helpen’ om verbinding te zoeken. Met een aardigheidje erbij (Zelf gebakken koekjes? Een plantje voor in de tuin?) is een gebaar van ‘ik ben u/jou niet vergeten’
Voor wie nog meer kaartjes wil of voor wie de bijlage even niet meer kan vinden…….. Klik hier en hier voor een nieuw exemplaar.Verbinding in corona-tijd

Uit het oog uit het hart?
Dat hoeft niet!
Bel eens met iemand die normaal bij u/jou in de kerkbank zit.
Laat merken dat je hen niet vergeten bent!

Wandelen.
Houd je van wandelen en genieten van de natuur?
Als je samen wandelt kunnen mooie gesprekken ontstaan.
Geef maar aan welke dag en tijdstip je kunt.
Wij brengen je dan in contact met andere wandelaars.
Nu de zomertijd is ingegaan wellicht een goed moment om je op te geven!

Aanmelden:  hulpggslikkerveer@gmail.com.
Copyright © 2023 Gereformeerde Gemeente Ridderkerk-Slikkerveer Privacystatement