Zangvereniging “Met hart en stem”


fragmenten worden binnenkort toegevoegd


Al een halve eeuw lang zingen enthousiaste zangers mee met de wekelijkse repetities.
In 2018 was het 50-jarig jubileum onder het motto ‘vieren en gedenken’.
Samen met vele oud-leden werd een concert gegeven in de Singelkerk in Ridderkerk, waarbij er 120 zangers op het podium stonden!

Sinds tien jaar zingen we onder de bezielende en professionele leiding van Esther de Bel-Brouwer. De vaste organist is Wim Boogaard. Ons groeiende koor telt ruim 60 leden, vanuit de eigen kerkelijke gemeente maar ook uit diverse andere kerken in Ridderkerk en verdere regio. Ook bijzonder aan ons koor is dat er leden zijn van alle leeftijden, van 13 tot 83 jaar. Er is sprake van een goede band van saamhorigheid, waarbij met elkaar wordt meegeleefd. En tijdens de repetities wordt er in een gezellige sfeer hard geoefend.

Ons repertoire bestaat uit psalmen en geestelijke liederen van allerlei componisten, waarbij we ook moeilijker muziek niet uit de weg gaan. Eens in de twee of drie jaar is er een project, waarbij een groot muziekstuk wordt ingestudeerd en uitgevoerd, samen met musici en projectkoorleden.

Naast concerten in de regio in diverse kerken, geven we ook uitvoeringen in verpleeg- en verzorgingshuizen.
Met Kerst en Pasen wordt een uitvoering in de eigen gemeente gegeven. Ons jeugdkoor Benjamin zingt dan ook altijd mee. Muziek en gesproken woord vormen een geheel, wat tot zeer waardevolle en gewaardeerde concerten leidt.

Velen vonden reeds de weg naar ons koor en blijven trouw komen. Kom gerust eens kijken en meezingen.
Repetities zijn elke maandagavond van 19.45-21.45 uur in verenigingsgebouw ’t Visnet.

Contactpersoon:  Nennie van Vugt / mhesnennievanvugt@gmail.com
Dirigente: Esther de Bel-Brouwer

Copyright © 2024 Gereformeerde Gemeente Ridderkerk-Slikkerveer Privacystatement