Opvoedkringen

Beste ouders,

Opvoedkringen voor ouders van kinderen van 0-18 jaar

Binnen de gemeente zijn er gesprekskringen rond opvoeding. Dit gebeurt met behulp van de methode Schouder aan schouder.

Schouder aan schouder biedt prachtig materiaal aan om met elkaar in gesprek te gaan over christelijke opvoeding, laagdrempelig en met veel keuzemogelijkheid. Naast toerusting is herkenning en ontmoeting het doel.

Het materiaal bestaat uit een serie leesbrieven aan de hand van opvoedingsboeken. (over bijv. de volgende thema’s: ‘Blozen mag’, ‘de vijf talen van liefde’, ‘Grenzen stellen’ enz.)

Schouder aan schouder is niet bedoeld om nog meer toe te voegen aan de boeken die er al zijn, maar om de bestaande boeken echt eens te leren kennen. Zo krijgen ouders in de gesprekken met elkaar, maar ook door de informatie uit de leesbrieven, handvatten om met een zekere houding en vanuit een Bijbelse visie kinderen op te voeden. Niet het lezen van opvoedkundige boeken is het doel, maar de groei in opvoedingsvaardigheden. En daarin kunnen ouders elkaar prima steunen!

De gesprekskringen worden geleid door gemeenteleden die als gespreksleider zijn opgeleid. De gesprekskringen zijn in de regel bij mensen thuis maar er is ook de mogelijkheid deze in een zaal van de kerk of ’t Visnet te houden. De gesprekskringen worden gevormd worden naar ‘leeftijd van de kinderen’, namelijk 0-6, 7-12 en 13-18 jaar. Hiernaast is er ook een kring voor ouders van kinderen met ASS.

Heeft u interesse gekregen om aan een kring deel te nemen of heeft u vragen: mail ons gerust! 
Mailadres: opvoedkring@gmail.com  

Copyright © 2024 Gereformeerde Gemeente Ridderkerk-Slikkerveer Privacystatement