De creche

Tijdens de morgen- en middagdienst wordt crèche gehouden voor de kleine kinderen die nog niet naar de kerk kunnen. Hierdoor worden beide ouders in de gelegenheid gesteld de diensten bij te wonen. Ook leren kinderen zo al jong leeftijdsgenootjes uit de gemeente kennen. De crèche is bedoeld voor kinderen van 0 t/m 3 jaar (’s morgens en ’s middags) en kinderen van groep 0, 1 en 2 (alleen ’s middags). 

Bij de crèche voor 0 t/m 3 jaar is er veel speelgoed, ook zijn er boxen en kinderstoelen aanwezig. Baby’s die tijdens de dienst moeten slapen, kunnen in een campingbedje of in hun eigen kinderwagen/maxicosi slapen. Kinderen krijgen tijdens de dienst een beker /fles appelsap en een kaakje. Ook wordt er voorgelezen uit de kinderbijbel en zingen we liederen en psalmen met elkaar.

Iedere middagdienst is er een aparte crèchegroep voor kinderen vanaf 4 jaar. Hierbij wordt gewerkt met de crechemethode ‘Kijk en Luister’. Kinderen luisteren naar een bijbelverhaal en maken een bijpassend werkje. Verder is er ook gelegenheid om samen te spelen.

De crèche voor de kleinste kinderen wordt gehouden in de crèchezaal van het Visnet. De  +4 crèche wordt gehouden in de grote zaal van het Visnet.

Bij kerkdiensten die aanvangen om 17:00 of later wordt er geen crèche meer gehouden.

Kinderen kunnen vrijblijvend een keer naar de crèche gebracht worden. Als met enige regelmaat gebruik gemaakt wordt van de creche, wordt de moeder gevraagd om mee te draaien in het oppasrooster.

Het oppasrooster wordt iedere maand vermeld in het Kerknieuws.

Contactpersonen: 
Esther de Bel-Brouwer (0-3 jaar)

Lianne Hoogland-Heijkamp (+4)

crecheslikkerveer@gmail.com

Copyright © 2024 Gereformeerde Gemeente Ridderkerk-Slikkerveer Privacystatement