Onze gemeente

Onze gemeente komt ’s zondags bij elkaar in de “Eben-Haëzer kerk” aan de Oranjestraat 110 in Ridderkerk-Slikkerveer. Deze kerk heeft 580 zitplaatsen. Achter het kerkgebouw staat het verenigingsgebouw, dat heet “ ’t Visnet”.

Gemeente zijn houdt voor ons in: én ’s zondags bij elkaar komen én elkaar door de week ontmoeten.

’s Zondags komen we in de kerk bij elkaar. De Bijbel, Gods Woord staat dan centraal. We luisteren naar een preek, zingen en bidden met elkaar.

Een samenvatting wat we geloven staat hier op deze website.

U bent van harte welkom om een kerkdienst met ons mee te maken! De kerk is rolstoelvriendelijk en er is ringleiding aanwezig.  Bent u moeilijk ter been en u wilt toch naar de kerk of naar een bijeenkomst in ’t Visnet komen? Er staat een rollator voor u klaar. De rollators zijn te vinden in het invalide toilet (’t Visnet) en in de bibliotheek van de kerk. Vraagt u de koster bij binnenkomst!

Klik hier voor de data en tijden van de kerkdiensten.

Bent u nog niet eerder naar een kerk geweest en heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via dit mailadres: gg.slikkerveer@gmail.com.

Verenigingsleven

Door de week ontmoeten we elkaar in wisselende samenstelling in “ ’t Visnet”.

Er zijn clubs en verenigingen voor iedereen. Onder het kopje ‘verenigingen’ stellen zij zich aan u voor. Daarnaast zijn er ook andere activiteiten. Deze kunt u hier vinden.

Vrijwilligers

Veel kerkelijke activiteiten worden door vrijwilligers vervuld. Recentelijk hebben we als gemeente hier ook bij stil gestaan. Wilt u nog dit nog eens nalezen, volg dan de volgende links:

Vrijwilligerstaken.pdf

Meditatie.pdf

Preken bestellen

Wilt u een preek bestellen om later na te luisteren, dan kan dat via preekcd@upcmail.nl.

Gemeente in de maatschappij

Gemeente zijn betekent niet alleen iets doen met en voor mensen die lid zijn van de gemeente. We willen juist ook oog hebben voor anderen. Vanuit bijbels perspectief is dat in eerste plaats voor mensen die hulp nodig hebben, in Nederland maar ook over de grenzen heen. Daarvoor zijn we als gemeente te klein, we sluiten ons daarom aan bij andere kerkelijke en/of maatschappelijke organisaties. De websites van deze organisaties kunt u hier vinden.

Contact

Copyright © 2024 Gereformeerde Gemeente Ridderkerk-Slikkerveer Privacystatement